(A)eiou

Un petit experiment que segons en Màrius Serra n'hauríem de dir lipocrucigrama. Lipo, que vindria del grec, i que vol dir que ens falta alguna cosa, i crucigrama, que vindria del món dels mots encreuats, i que vol dir exactament això, un crucigrama. Un craçagrama, en aquest cas...


 ESTESES: 1. Tenir l’honor de fer el primer xut. Perfil de perfil. 2. Quelcom de molt útil per emprendre el vol. Tenir secrets per omissió. 3. Molí sense greix. Renoi, quin eufemisme. Un lloc buit. 4. El més burro de tots els crits. Vímet entre els dits. 5. El Quijote i l’Eulogi no les tenen. Respon pels fills, pobrissons. Nucli de plutoni. 6. Detenir un delinqüent que corre i corre. Dónes per bo un bonic poblet del Pirineu. 7. Si surt de l'intestí fent renou té tots els números de ser un pet. Distribuir un polsim de clorur de sodi. 8. Home vestit de centurió. Riu en repòs. 9. Un tres i no res. Pren mesures de vint centímetres en vint centímetres. Després de l’esquer es clivellen. 10. Reunió per escrit. Viure de les estores com un lepidòpter estiuenc.

DRETES: 1. El seu propòsit és que remenem el cul. Individu femenívol de bigotis. 2. Es posen enfront de les feres per ser superiors. Prendre el pèl. Croquetes sense pedretes. 3. Ecs, dos gossos i els seus excrements. S’inspiri com s’inspiri, té problemes. 4. Si té lloc pot pondre els ous sense problemes. Tenir bons sentiments. Pit i collons, xiquets! 5. Com un diluvi enmig del desert. Fins que l’horitzó ens delimiti. 6. Molt simple, fer i desfer en un temps futur. Puny obert. 7. Cuixot de cotó. Domicili on s'hi pot dormir com un tronc. 8. Tot un símbol entre orfebres i joiers. El vint-i-cinc de desembre, fum, fum, fum. Un punt de neu. 9. Pessetes en desús. Sempre ve de l’hort. 10. Torts com l’estri preferit dels indis. Puix que exigeix molts dinerons.