Encreuat d'un sonat (5)

Va arribar una mica abans de Sant Joan i si ens descuidem ens quedem sense cap oreneta, elles que van tan amunt i avall, que pugui ajudar-nos a treure'n l'entrellat, que la clau torna a ser caucàsica i, aquesta vegada, a més a més, està tocat una mica per l'aigua de la Font dels Burros i la mà d'un Renegat.

Aquí els teniu, el sonat de sempre i els dos pegatinosos de barri, tres almogàvers planolencs a la conquesta del Mont Kazbek. Algú sosté que la cantimplora era plena de vodka, qui ho sap. La cosa, no podia ser d'altra manera, havia d'acabar lleugerament encreuada.

Moltes gràcies xiquets, i per molts anys!


 HORITZONTALS
1. TÍpiques postres alanes. Serp. 2. Nom amb hores de retard. Nom comú dels metal·lúrgics. Tros de restaurant de la Vall. 3. És quan es fa fosc que hi veig clar. Al revés, africà molt amic de l’ETA. 4. Coca i fino. Éssers mitològics. Nom de lletra.  Els afortunats no el paguen. 5. La teva exsogra. Quines penes, Barcelona i Vladikavkaz. Xai que no sap belar. 6. Excantinera devoradora de foques. El Tàmik el deixa més pelat que un nap. Tant me fot, dues consonants. Tot i tenir el cap esberlat es menja els noodles sense “hierbitas”. 7. Una lletra. Al revés, lloc d’Alp on ens agrada anar. En rus, està clar. Nom. Última lletra de l’abecedari planolenc. 8. Al revés, ronc de l’Oki. Ho farem amb molta alegria. Ja la tornes a tenir aquí. 9. Estat de la nostra merda al Caucas. De cap a terra i peus enlairats.
VERTICALS
1. La mar de maco. Antiga aliança decapitada. 2. Els senyorets ho fan fora de test. Càntic eufòric. 3. Santa amb rodolí. Mitja volta. 4. Trapero a la catalana. La pura és intocable. 5. Poble amb nom de poble. Vocal d’Aurelio. Tros de cigala. 6. L’atre tros de cigala. Senyor Atta, faci amb els avions el que millor sap fer. 7. 90, 60, 90. Desembocadura d’un gran riu. 8. Uf, quin tros de peixatera. Xai caucàssic escuat. Tros de budell musical. 9. Déu musicalment afeminat. Curritos religiosos. 10. Al revés, home delicat. Grup musical. 11. Hola, estàs sola. Consonant pel mig de l’abecedari planolenc. Collons torna a estar sola. Tros de frase religiosa. 12. País sense societats anònimes. Musicalment fastigós. Estella que cremem molt. 13. Turó caucàssic o ja m’ho deien a casa si beus tant et tornaràs un cas o em bec una antiga taronjada. Tros de putero de Dòrria. 14. Al revés, mitja exsogra teva a la bàscula. La reina de la fiesta entre mares.