Encreuat d'un sonat (4)

Ara feia dies que no en rebíem cap, d'Encreuat del nostre sonat particular, el trobàvem a faltar. Ja no viatja com abans, ai las, i la inspiració crucigramera només se li desperta quan és lluny de casa i no ha d'anar a matar xais.

Aquesta vegada ens arriba d'Alània, aquest poble del Caucas de per allà les Ossèties que només coneixem els aficionats a resoldre mots encreuats. Deu venir d'aquí que s'hi ha buscat una donzella, però no ho sabem del cert, que la seva lògica no és d'aquest món...

HORITZONTALS: 1. Equip de futbol del Caucas. 2. Sentit. Casa de les germanetes de la caritat. Ens volen organitzar la salut. 3. Pernil a la gallega. Rojos sense cap altre color. Tros de jugador del Chelsea. 4. Terminacio verbal. Soldat ras nét d’en Vladimir Putin. Nota. 5. Part del billar. Lletra. El licor que fa una familiar de la filla del Sevillano. Al revés, gemeguen molt. 6. Lletra. Dues lletres. Tu i l’Encarna el balleu tot sovint. Nom de dona. 7. Color vermellós de la pell. Associació d’oftalmòlegs experts. 8. Aire podrit. Vocal o consonant. 9. Satisfactori. Els gats ho són. Una altra lletra. 10. Один из самых дружелюбных бармен всех времен и народов. Lletra. Protagonista de la pel·lícula Coctel.

VERTICALS: 1. Joc preferit dels monjos de clausura, no pas del Lucio. Vocal o consonant. 2. Congrés dels diputats. A Planoles en vam tenir un que anava despullat, però ens va durar poc. 3. L’and dels cocodrils. Pare de les cabretes. 4. Peix que no conec, i suposo que tu tampoc. No acabo mai la dieta. Una vocal o una consonant. 5. I una altra. A l’octubre es celebra la seva festa. Aquest any n’he aprovat un, però amb les lletres barrejades. 6. Partit molt democràtic. Lletra. Jaqueta de quinqui. 7. Cançó del Krahe. 8. Una mica de mató + una mica de droga. 9. Molt bo. Tros de carn mal dit. Al revés, nom de lletra. 10. В Planoles есть один, который работает желудок. Som intel·ligents. 11. Lletra. Culs. Al revés i en castellano, tros de roc al mig del mar. 12. Tothom en té com a mínim un. Sobretot, sense sucre. Lletra. 13. Canvi d’os, però no de la carn d’olla. Número que a Planoles n’hi ha molts.14. Es porta dins la màniga. Al revés, carn en rus. Per fi una vocal.